Omgevingswet alwéér uitgesteld

Sector: Agrarisch
De invoering van de Omgevingswet is alweer uitgesteld. Dat maakte Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, vrijdag 14 oktober bekend. De wet zou per 1 januari 2023 ingaan, maar schuift nu een half jaar op.

 

Problemen met digitale systemen

Waarom wordt de wet uitgesteld? Omdat bedrijven, gemeenten, provincies en waterschappen nog te veel beperkingen ondervinden in het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Ook het Adviescollege ICT-toetsing heeft hier een kritisch rapport over uitgebracht. Er is meer tijd nodig om de digitale systemen onder de knie te krijgen.

Voor de vijfde keer uitgesteld

De Omgevingswet moet ertoe leiden dat er minder vergunningen nodig zijn, procedures sneller verlopen en dat het makkelijker wordt om een bouwproject te starten. De invoering van de nieuwe Omgevingswet is nu echter al meerdere keren uitgesteld.

 

 

Meer weten?


Wat betekent dit uitstel nu voor jou als agrariër? En wat kun je doen om je voor te bereiden op de invoering van de Omgevingswet? Neem daarvoor contact op met Kristel Weren. Zij kan je er alles over vertellen.

Neem contact op met Kristel Weren

Neem contact op met Kristel Weren

Jurist | Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

Scroll naar boven