Agrarisch

Hoe ga je als agrarisch ondernemer om met de snel veranderde wet- en regelgeving en een sterk fluctuerende markt?

Toekomstbestendig ondernemen in de agrarische sector

Heb je een varkenshouderij, pluimveehouderij, kalverhouderij, melkveehouderij, paardenhouderij of ander agrarisch bedrijf? Of ben je ondernemer in de tuin- en akkerbouw? Dan kom je steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. Heb je uitbreidingsplannen? Of gaan je bedrijfsactiviteiten veranderen? Weet dan wat je kunt en mag op jouw locatie.

Project Maatschap Brink en Piel

Uitbreiding stallen melkveehouderij

Vergunningprocedures zijn voor veel boerenbedrijven een behoorlijke uitdaging. Zo ook voor Maatschap Brink en Piel.

Uitdagingen in de agrarische sector

Heb je een onderneming in het buitengebied? Dan krijg je te maken met regels. Dit kan voor een melkveehouder net weer anders zijn dan voor een akkerbouwer. Zo word je als melkveehouder beïnvloed door zaken als stikstofuitstoot en fosfaatrechten. Als ondernemer in de tuin- en akkerbouw moet je omgaan met bijvoorbeeld bodemuitputting.

Door de vele regels raak je het overzicht soms kwijt. Wat wil en kan je met je bedrijf, de locatie en de omgeving eromheen? Gelukkig sta je er niet alleen voor. De Omgevingsadviseurs helpt je bij jouw uitdagingen.

Denken aan de toekomst

Vooruitdenken en plannen maken voor de toekomst is de basis voor succesvol ondernemen. Dit is complex omdat de regels steeds veranderen. Voor jou als agrarisch ondernemer kan het lastig zijn om continu op de hoogte te blijven. Wij helpen je met de juiste vergunningen, of met bijvoorbeeld het wijzigen van een bestemmingsplan. Zo kun jij je focussen op de zaken waar jij goed in bent en bouwen aan jouw toekomst.

Wat is er mogelijk op jouw locatie?

Het buitengebied verandert. Je ziet er niet meer alleen agrarische, maar ook steeds meer bouw-, recreatie- en zorginitiatieven. Wat is er mogelijk op jouw locatie? Onze adviseurs voorzien je van waardevol advies voor jouw sector.

Je locatie is essentieel voor je onderneming. Daarom is De Omgevingsadviseurs er voor ondernemers en initiatiefnemers in het buitengebied. Voor doorpakkers en veranderaars die vooruitkijken en verder willen. Als gespecialiseerd adviesbureau helpen we hen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Samen aan de slag?

Wil je eens praten over jouw uitdagingen? Wij luisteren én helpen je graag. Neem contact op met Karlijn Waaijman voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven