Stikstof

Er is veel te doen rondom de stikstofproblematiek. Hier vind je informatie, nieuws en tips over dit thema.

Stoppen of veranderen?

Door de nieuwe regels en discussies rondom de stikstofproblematiek in Nederland staan veel ondernemers onder druk. Er gaan geluiden dat de veestapel moet inkrimpen, bouwplannen en vergunningen staan on hold en piekbelasters kunnen worden opgekocht.

De stikstofproblematiek dwingt ondernemers in het buitengebied om na te denken over hun toekomst. En daarbij zijn eigenlijk 2 routes mogelijk. Vrijwillig stoppen en daar wel of niet voor betaald krijgen vanuit de overheid, of doorgaan en innoveren, misschien verplaatsen of je activiteiten wijzigen.

Een lastige keuze die van veel factoren afhankelijk is, zoals de mogelijkheden van je locatie, je persoonlijke wensen en financiële gevolgen. Vraagstukken waar je wel wat advies bij kunt gebruiken.

Actualiteitentip

Actualiteitentip

De stoppersregelingen voor de agrarische sector zijn bekend. Bekijk ze nu en neem op tijd actie als je hiervan gebruik wilt maken.

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste nieuwsberichten en blogs gerelateerd aan stikstof.Een woning realiseren in het buitengebied: wanneer is er sprake van een goede ruimtelijke ordening?

Van plan een woning te realiseren in het buitengebied? Voordat je aan de slag kan, moet je een goede ruimtelijke ordening én een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kunnen garanderen. Houd daarbij rekening met het ruimtelijke aspect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan intensieve veehouderijen die voor geuroverlast kunnen zorgen. Andersom mag jouw nieuwe woning ook geen belemmering vormen voor de ontwikkeling van de omliggende agrarisch bedrijven. Hoe pak je het aan?

Lees meer

Nog steeds onzekerheid bij PAS-melders

Een deel van de PAS-melders komt niet in aanmerking voor legalisatie van de PAS-melding. Dat heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) onlangs bevestigd. Volgens het ministerie voldoet een deel van de PAS-meldingen namelijk niet aan de voorwaarden uit het legalisatieprogramma. Er is dus weer onzekerheid bij PAS-melders.

Lees meer

Tiny houses: de oplossing voor het woningtekort?

Nog steeds is er sprake van krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen is groter dan het aanbod. Met name voor starters en ouderen is dit een probleem. Waarom wordt er dan niet meer gebouwd? Door procedures en regelgeving heeft de bouw vertraging opgelopen. Het ontwikkelen van tiny houses kan een mooie oplossing zijn. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden.

Lees meer

Waar liggen jouw groeikansen?

Veel ondernemers of ontwikkelingen staan momenteel stil. Bij De Omgevingsadviseurs laten we ons niet tegenhouden door de stikstofregels. Vanuit onze expertise en ervaring kijken we juist naar hoe jouw plannen wel door kunnen gaan. En welke alternatieve routes we kunnen bewandelen om toch in de richting van jouw toekomstperspectief te komen.

Van stikstofberekening tot vergunningaanvraag: wij staan je bij en ontdekken graag samen met jou waar jouw groeikansen liggen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat de stikstofregels voor jouw specifieke situatie betekenen? Of wil je eens sparren met een adviseur over jouw toekomst? Neem dan contact op met Robert Kamphuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven