Duurzaamheid

Er zijn veel mogelijkheden om je bedrijf in het buitengebied te verduurzamen of een duurzaam project te starten. Hier vind je informatie, nieuws en tips over dit thema.

Een zonnepark op landbouwgrond of een emissiearme stal: er zijn allerlei mogelijkheden om je locatie te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan windturbines of mestvergisting. Maar er zijn nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden op het gebied van bestemmingsplannen en de nodige vergunningen. Een uitgebreide procedure waarbij ook de effecten op de omgeving van belang zijn.  

Verduurzamen is mooi en soms zelfs noodzakelijk, maar je krijgt te maken met strenge wet- en regelgeving. Iets wat je als ondernemer of ontwikkelaar vaak niet kunt bijbenen. Laat je daarom bijstaan door ervaren adviseurs die tijdens het traject alles voor je kunnen regelen.

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste nieuwsberichten en blogs gerelateerd aan duurzaamheid.

 

Een woning realiseren in het buitengebied: wanneer is er sprake van een goede ruimtelijke ordening?

Van plan een woning te realiseren in het buitengebied? Voordat je aan de slag kan, moet je een goede ruimtelijke ordening én een aanvaardbaar woon- en leefklimaat kunnen garanderen. Houd daarbij rekening met het ruimtelijke aspect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan intensieve veehouderijen die voor geuroverlast kunnen zorgen. Andersom mag jouw nieuwe woning ook geen belemmering vormen voor de ontwikkeling van de omliggende agrarisch bedrijven. Hoe pak je het aan?

Lees meer

Nog steeds onzekerheid bij PAS-melders

Een deel van de PAS-melders komt niet in aanmerking voor legalisatie van de PAS-melding. Dat heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) onlangs bevestigd. Volgens het ministerie voldoet een deel van de PAS-meldingen namelijk niet aan de voorwaarden uit het legalisatieprogramma. Er is dus weer onzekerheid bij PAS-melders.

Lees meer

Tiny houses: de oplossing voor het woningtekort?

Nog steeds is er sprake van krapte op de huizenmarkt. De vraag naar woningen is groter dan het aanbod. Met name voor starters en ouderen is dit een probleem. Waarom wordt er dan niet meer gebouwd? Door procedures en regelgeving heeft de bouw vertraging opgelopen. Het ontwikkelen van tiny houses kan een mooie oplossing zijn. Wij vertellen je meer over de mogelijkheden.

Lees meer

Wat is jouw duurzaamheidsproject?

De Omgevingsadviseurs ondersteunt ondernemers, ontwikkelaars en initiatiefnemers op het gebied van ruimtelijke keuzes en processen in verduurzamingstrajecten. Vanuit een integrale aanpak begeleiden we het proces van a tot z.

En als het nodig is, hebben we korte lijntjes met onze collega’s van Countus en Subvention en kunnen we makkelijk en snel extra expertise inschakelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de wetten en regels rondom duurzaamheidsprojecten in het buitengebied? Of wil je eens sparren met een adviseur? Neem dan contact op met Robert Kamphuis voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven