Rood voor Rood

Rood voor Rood is een regeling waardoor je woningen mag bouwen door het slopen van landschapsontsierende gebouwen. Hier vind je informatie, nieuws en tips over dit thema.

Slopen en nieuw bouwen

De Rood-voor-Rood-regeling – of Ruimte voor Ruimte – biedt de kans om oude agrarische gebouwen te transformeren tot woningen. Het is een stimuleringsmaatregel vanuit de gemeente die het mogelijk maakt om (agrarische) gebouwen te slopen en op diezelfde locatie nieuwe woningen te bouwen. Met de opbrengst van de bouwkavel kun je de sloopkosten betalen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe initiatieven, terwijl het landschap behouden blijft.

De Rood-voor-Rood-regeling biedt dus kansen voor wie wil herontwikkelen in het buitengebied. Ook kan het een oplossing zijn voor agrarisch ondernemers die willen stoppen en hun stallen willen slopen, maar wel op hun erf willen blijven wonen. Let er wel op dat de regels en voorwaarden per gemeente kunnen variëren. Elke gemeente heeft zijn eigen bestemmingsplannen, beleidsmaatregelen en lokale regels die invloed kunnen hebben op de toepassing van de Rood-voor-Rood-regeling.

Actualiteitentip

Actualiteitentip

Wil je gebruikmaken van de Rood-voor-Rood-regeling? Check dan de voorwaarden die gelden in jouw gemeente.

Laatste nieuws

Dit zijn de laatste nieuwsberichten en blogs gerelateerd aan Rood voor Rood.Veel ervaring met Rood voor Rood

Bij De Omgevingsadviseurs hebben we veel ervaring met projecten waarbij de Rood-voor-Rood-regeling van toepassing is. We kennen de regels en voorwaarden en begeleiden sloop- en bouwprocedures van begin tot eind. Van bestemmingsplanwijzigingen tot de nodige onderzoeken en vergunningaanvragen: wij helpen je graag verder. 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Rood-voor-Rood-regeling? Of wil je eens sparren met een adviseur over de toekomst van jouw locatie? Neem dan contact op met Cindy Seinen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven