Benieuwd hoe we werken en wat onze aanpak en expertise opleveren?

Als omgevingsadviseurs zijn we betrokken bij allerlei trajecten. Van ontwikkelplannen en vergunningsaanvragen tot bouwprocessen en bezwaren: onze aanpak is integraal en doortastend. In deze referenties vertellen onze klanten hoe ze onze aanpak ervaren.

‘We wilden de boerderij alleen kopen als we de bestemming konden wijzigen’

Veel mensen dromen over het kopen van een mooie oude boerderij met vrienden. Lennie en Richard Klein en Cindy en Gerko Seinen deden het. Ze kochten een perceel met 2 gebouwen in het buitengebied van Nieuwleusen. De Omgevingsadviseurs hielp bij de aanvraag en begeleiding van de bestemmingsplanwijziging en het splitsen van het perceel. Lennie vertelt over haar ervaringen.

Lees meer

‘Je hebt echt de knowhow van een specialist nodig’

Stel, je hebt geen bedrijfsopvolger en je wilt gaan stoppen met je agrarische onderneming. Wat doe je dan? Joop Middeldorp maakte gebruik van de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) en schakelde De Omgevingsadviseurs in om dit proces te begeleiden. ‘Je weet als ondernemer niet precies welke wegen je in zo’n situatie moet bewandelen, daar heb je echt de knowhow van een specialist bij nodig’, vertelt hij.

Lees meer

‘Door intern te salderen konden we nog net op tijd uitbreiden naar 120 koeien’

Hans Brink is geboren en getogen op de boerderij. Toch koos hij er in eerste instantie niet voor om onderdeel te worden van het bedrijf van zijn ouders en broers. Dat was pas op zijn veertigste. Inmiddels runt Hans het melkveebedrijf samen met zijn dochter Simone en schoonzoon Martin-Jan. ‘In 2019 hebben we samen de maatschap Brink en Piel opgericht’, zegt Hans. ‘Daarmee werd alles veel meer toekomstgericht. Vooral Martin-Jan en Simone hadden meteen grootse plannen.’ Het drietal vertelt over de uitbreiding van de stallen en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken

Lees meer

‘Doordat ze teruggrijpen op verschillende juridische uitspraken, sta je als partij veel sterker’

Een nieuw bedrijf of nieuwe locatie bouwen was als agrarische ondernemer in het verleden vrij eenvoudig. ‘Ja, de financiering kon een hobbel zijn, maar een vergunning kreeg je vrij snel. Dat is tegenwoordig wel anders’, vertelt Rochus van Tuijl die 5 jaar geleden op zoek ging naar een vierde locatie voor zijn bedrijf Linflowers. ‘Inmiddels is die locatie een feit. En daarvoor was de input van De Omgevingsadviseurs van wezenlijk belang.’

Lees meer

‘Vooral het krijgen van vergunningen is een uitdaging’

Berend Mencke is eigenaar van Mencke Landbouw in Zuidoost-Drenthe. Het is een familiebedrijf; de vader en opa van Berend zaten ook al in de business. Het bedrijf kweekt en selecteert aardappels op 2 locaties. Naast het pootgoed, staan er ook suikerbieten op het land. Berend vertelt over de groei van zijn bedrijf en hoe de samenwerking met De Omgevingsadviseurs hieraan heeft bijgedragen.

Lees meer

‘We kunnen een deel van onze eigen grond inzetten om de natuur te compenseren’

Avontyr is een groepsaccommodatie in Reek middenin natuurgebied de Maashorst in Brabant. Het bedrijf breidde in 2015 uit met 2 grote boomhutten en zit al sinds 2018 in een traject om er een Frans dorp bij te bouwen. ‘In eerste instantie liep het traject vrij vloeiend, maar gaandeweg het proces hebben we steeds meer extra werkzaamheden moeten uitvoeren’, zegt Peter Swinkels, mede-eigenaar van Avontyr. Hij vertelt over de uitdagingen en hoe het bedrijf deze samen met De Omgevingsadviseurs is aangegaan.

Lees meer

‘De regels zijn complex, je ontkomt er niet aan om specialisten in te schakelen’

Toen Robert Brinkers zijn fokzeugenbedrijf wilde uitbreiden van 300 naar 450 – 500 zeugen, besloot hij een nieuwe biggenstal te bouwen. Om te kunnen voldoen aan de verscherpte emissienormen, benaderde hij voor het bouwontwerp De Omgevingsadviseurs. ‘De regels waaraan je je moet houden zijn zo complex, je ontkomt er niet aan om bij zo’n traject specialisten in te schakelen’, vertelt hij.

Lees meer
Scroll naar boven