PAS-melding laten omzetten naar een vergunning? Dit moet je doen

Sector: Agrarisch
Wil jij jouw PAS-melding laten omzetten naar een vergunning? Dan moet je aanvullende informatie aanleveren. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekendgemaakt. Waar moet je op letten?

 

Door de uitspraak van de Raad van State vorig jaar zijn de PAS-meldingen die in de PAS-periode zijn ingediend ongeldig verklaard. Bedrijven met een PAS-melding krijgen de mogelijkheid de melding om te laten zetten in een vergunning. Die bedrijven moesten zich voor 1 oktober 2020 melden bij RVO. De aanmeldingen zijn inmiddels verwerkt, maar voor het omzetten van de PAS-melding naar een vergunning vraagt de overheid nu extra informatie op.

 

 

Vervolg omzetten PAS-melding

RVO heeft via een brief laten weten dat indieners informatie als de referentiesituatie, Aerius-berekeningen, bewijsstukken van realisatie en dergelijke moeten aanleveren. Praktisch gezien komt het er eigenlijk op neer dat de overheid vraagt om een volledig uitgewerkte vergunningaanvraag. En let op: deze aanvullende informatie moet je vóór 31 januari 2021 indienen.

Wat moet je doen?

Heb jij een PAS-melding en wil je deze laten omzetten naar een vergunning? Stuur de gevraagde informatie dan vóór 31 januari 2021 naar RVO. Dit kun je zelf doen, maar wij kunnen je hier uiteraard ook bij helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat je precies moet aanleveren en heb je hier hulp bij nodig? Neem dan snel contact op met één van onze adviseurs, dan gaan we voor je aan de slag.

Neem contact op met Karlijn Waaijman

Neem contact op met Karlijn Waaijman

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

Scroll naar boven