Aerius-berekening

Weten hoeveel stikstof jouw project of je bedrijfsactiviteiten veroorzaken? De Aerius-berekening geeft inzicht.

Waarom een Aerius-berekening?

Wil je een nieuw project realiseren? Dan moet je met behulp van berekeningen kunnen aantonen hoeveel stikstofneerslag je met dit project veroorzaakt. En welk effect dat heeft op nabijgelegen Natura 2000-gebieden. Niet alleen in de agrarische sector, maar ook in de bouw- en recreatiesector. Het rekenprogramma dat we hiervoor gebruiken? Aerius.

Stikstofuitstoot in bouwfase én gebruiksfase

Met de Aerius-calculator bereken je de emissie van stikstof. Zowel in de bouwfase als in de gebruiksfase. Tijdens de bouwfase komt er stikstof vrij bij bepaalde (bouw)activiteiten. Denk aan vervoersbewegingen van, naar en op de bouwlocatie.

Ook tijdens de gebruiksfase kan je bedrijf stikstof uitstoten. Wil je jouw stal bijvoorbeeld uitbreiden en meer dieren houden? Of een deel van je land inzetten voor een zorgboerderij? Dan is de kans groot dat je meer stikstof gaat uitstoten. Met een Aerius-berekening krijg je inzicht. En dat is nodig om te bepalen of jouw plannen door kunnen gaan.

Het effect van jouw plannen

Het is verstandig om al in een vroeg stadium een Aerius-berekening te maken. Bij De Omgevingsadviseurs helpen we je daar graag bij. Daarnaast rekenen we vakkundig voor je door wat de effecten zijn van jouw plannen op een Natura 2000-gebied. Zowel van de bouwfase als de gebruiksfase.

 

Aerius-berekening laten maken?

Meer weten over de Aerius-berekening?

Meer weten over de Aerius-berekening?

Heb je hulp nodig bij het maken van een Aerius-berekening? Bijvoorbeeld omdat je een nieuwbouwproject wil realiseren in het buitengebied of omdat je jouw agrarische bedrijf wilt aanpassen? Neem contact op met Femke Nieuwhuis. Zij helpt je graag!

Project Linflowers

Stikstofberekening voor een nieuwe locatie

Bij Linflowers zitten ze niet stil. Met oog op de toekomst wilde het bedrijf een extra kas op een nieuwe locatie openen.

Onze werkwijze

Jouw vraagstuk vormt de basis van onze aanpak. Op basis daarvan zetten we de expertises in die nodig zijn om jouw doel te behalen. In elke fase van het proces staan we voor je klaar om je te ondersteunen.

Scroll naar boven