Stikstofadvies

Wil je een (bouw)project realiseren in het buitengebied? Dan moet je kunnen laten zien hoeveel stikstof dat project uitstoot. Wij geven je stikstofadvies.

Waarom stikstofadvies?

Bouwproject verwezenlijken in de buurt van een Natura 2000-gebied? Dan moet je kunnen aantonen dat er door jouw project geen extra stikstof in het natuurgebied terechtkomt. Om je een goed stikstofadvies te kunnen geven, moeten we precies weten hoeveel stikstof jouw project veroorzaakt. Daar komen we achter met een stikstofberekening.

 

Belasting van de leefomgeving

Een stikstofberekening helpt je om te achterhalen in hoeverre jouw project effect heeft op de leefomgeving. Dat is belangrijk. Want in omliggende Natura 2000-gebieden bevinden zich dier- en plantsoorten die door de uitstoot van stikstofoxiden en ammoniak schade kunnen oplopen.

Sinds 2019 is het niet meer toegestaan om de hoeveelheid stikstof in Natura 2000-gebieden te vergroten. In het begin was de bouw nog vrijgesteld van deze regel, maar sinds november 2022 niet meer.

Aerius-calculator

Heb je een Omgevingsvergunning nodig voor bouw- of sloopwerkzaamheden? Dan moet je ook stikstofberekeningen (laten) maken. Is er sprake van stikstofuitstoot door jouw project en heeft dit effect op nabijgelegen natuurgebieden? Dan krijg je mogelijk geen Omgevingsvergunning en kan het bouwplan geen doorgang vinden.

Wil je zeker zijn van de stikstofuitstoot van jouw project? Zowel van de bouwfase als de gebruiksfase? Dan kun je een berekening maken met behulp van het programma Aerius. Bij De Omgevingsadviseurs hebben we veel ervaring met het maken van deze berekeningen en brengen we de effecten exact voor je in kaart.

 

Stikstofberekening laten maken?

Meer weten over de stikstofberekening?

Meer weten over de stikstofberekening?

Weten of een stikstofberekening in jouw situatie nodig is? Wil je een berekening laten maken voor jouw bouw- of sloopproject? Onze adviseur Femke Nieuwhuis helpt je graag.

Project Avontyr

Uitbreiding groepsaccommodatie

Toen eigenaar Peter Swinkels wilde uitbreiden met 2 boomhutten als overnachtingsplek, merkte hij al snel dat dit een ingewikkeld en tijdrovend proces kon worden.

Onze werkwijze

Jouw vraagstuk vormt de basis van onze aanpak. Op basis daarvan zetten we de expertises in die nodig zijn om jouw doel te behalen. In elke fase van het proces staan we voor je klaar om je te ondersteunen.

Scroll naar boven