Uitbreiden, veranderen of afbouwen? Een locatiecheck geeft inzicht

Sector: Agrarisch

Als ondernemer in het buitengebied denk je natuurlijk na over de toekomst. Als je kijkt naar waar je over 5 jaar staat, wat is dan voor jou de ideale situatie? Is jouw bedrijf dan uitgebreid of veranderd? Of heb je de onderneming overgedragen? Een omgevings- en locatiecheck helpt je bij het maken van strategische keuzes binnen je onderneming.

 

Inzicht in mogelijkheden en gevolgen

Als je plannen maakt voor de toekomst, dan hebben de veranderingen vaak financiële en fiscale gevolgen. Daarnaast kunnen je keuzes invloed hebben op de vergunningen of bestemming van je locatie. Wil je dus de juiste keuze kunnen maken, dan is het essentieel om inzicht te hebben in de mogelijkheden én gevolgen.

Je kunt verschillende redenen hebben om de koers van je onderneming te veranderen. Wil je bijvoorbeeld je activiteiten veranderen of uitbreiden? Binnenkort beginnen met afbouwen? Of de locatie van je bedrijf zo goed mogelijk verzilveren? Dan is het belangrijk te weten wat je bezit en wat je daarvoor moet veranderen.

 

 

De locatiecheck als hulpmiddel

Een omgevings- of locatiecheck is een belangrijk hulpmiddel wanneer je strategische veranderingen wilt doorvoeren binnen je onderneming. Wij zetten deze check in om je bezit in beeld te brengen, zodat we weten wat je moet veranderen om je doelen te bereiken.

Om je plannen te kunnen realiseren moet je misschien je vergunning aanpassen. Een procedure die aardig wat tijd kost. Het is dus belangrijk om op tijd een vergunning aan te vragen, zodat je niet in tijdnood komt. Of je nu een akkerbouwer bent of een melkveehouder of wilt ontwikkelen of op je locatie wilt blijven wonen: breng dus op tijd in beeld welke stappen je moet ondernemen en wanneer. De locatie- en omgevingscheck helpt je hierbij.

Zo werkt de locatiecheck

De omgevings- en locatiecheck start met een kennismakingsgesprek met 1 van onze specialisten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling en milieu. Bij jou aan de keukentafel bespreken we wat je wilt en hoe wij je daarbij kunnen helpen. We luisteren en geven inzicht in belangrijke aandachtspunten. En is een vervolgtraject niet nodig? Dan brengen we dit gesprek ook niet in rekening. Maken we snel kennis?

Neem contact op

Wil je uitbreiden, veranderen of misschien wel afbouwen? Dan help ik je graag verder. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Neem contact op met Annewies de Haan

Neem contact op met Annewies de Haan

Jurist | Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

Scroll naar boven