Ammoniakrechten weer verhandelbaar?

Sector: Agrarisch

Onder de PAS-regeling waren ammoniakrechten niet verhandelbaar. Maar na de uitspraak van de Raad van State op 29 mei 2019 wordt dit waarschijnlijk toch mogelijk. Heb je je veehouderij gestaakt en wil je ammoniakrechten verkopen? Of wil je ammoniakrechten kopen om een Nbw-vergunning aan te vragen? Meld je dan bij ons aan.

 

Ammoniakrechten kopen of verkopen

Om potentiële kopers en verkopers verder te helpen, houden wij een overzicht bij van verhandelbare ammoniakrechten. Zodra meer duidelijkheid is over de regels van ammoniaksaldering, informeren we je hier uiteraard over.

Stoppersregeling en handel in ammoniakrechten

Ben je een varkens- of pluimveehouder en doe je mee aan de stoppersregeling? Let dan goed op. Nu het Programma Aanpak Stikstof (PAS) is gesneuveld, worden de ammoniakrechten waarschijnlijk weer verhandelbaar. Als stopper doe je er goed aan om je milieuvergunning voor varkens vóór 31 december 2019 om te zetten naar een andere diercategorie. De verwachting is dat de ammoniakrechten hierdoor behouden blijven, zodat ze op termijn verkoopbaar zijn (extern salderen).

Zodra de kaders van de ammoniakhandel helder zijn, zijn je rechten mogelijk weer geld waard.

Meld je aan

Wil je je ammoniakrechten ook na 31 december 2019 behouden voor de verkoop? Neem dan contact op met Ginet Ballast-Schultz. Wij bekijken dan wat de mogelijkheden zijn om de ammoniakrechten te behouden na beëindiging van je varkens- of pluimveetak.

Neem contact op met Ginet Ballast-Schultz

Neem contact op met Ginet Ballast-Schultz

Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

Scroll naar boven