Wet veedichte gebieden van de baan

Sector: Agrarisch

Minister-president Mark Rutte heeft in een brief aan de Tweede Kamer bevestigd dat de Wet veedichte gebieden is ingetrokken. In de brief wordt verwezen naar de afspraken in het nieuwe regeerakkoord. Het nieuwe kabinet gaat praten met de sector en de betrokken provincies om te zien hoe de warme sanering van de varkenshouderij kan worden ingericht in belaste gebieden.

 

Begrenzen van veehouderijen

Provincies krijgen door de wet meer bevoegdheden om de omvang van veehouderijen te begrenzen. De wet zou rekening houden met de volksgezondheid en de bescherming van de leefomgeving.

 

 

Sturen op emissie en immissie

Als Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs vind ik het verstandig dat besloten is de wet in te trekken. Het wetsvoorstel stuurt namelijk op dieraantallen en daarmee doet het niet wat het zou moeten doen. Het is veel beter en effectiever om te sturen op emissie en immissie om tot een veilige en gezonde leefomgeving te komen en dit zo te houden. Daarom is het wat ons betreft een verstandige beslissing geweest om de wet te schrappen.

Vragen over de Wet veedichte gebieden?

Heb je vragen over de gevolgen van het intrekken van de Wet veedichte gebieden? Neem dan contact met mij op.

Neem contact op met Robert Kamphuis

Neem contact op met Robert Kamphuis

Directeur | Senior Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu

Scroll naar boven