Bouwaanvraagbegeleiding

Ga je een stal, opslag, bedrijfsgebouw of tweede woning bouwen? Dan moet je je aan allerlei regels houden. Wij begeleiden jouw bouwaanvraag.

Begeleiden van het bouwproces

Brandveiligheid, dierenwelzijn, duurzaamheid, welstand en landschap: als je wil (ver)bouwen op een locatie in het buitengebied kom je voor veel keuzes te staan. Je wil natuurlijk dat je nieuwe stal voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren, maar ook aan alle andere regels waaraan je je moet – en wil – houden. Wij helpen je aan een goed bouwontwerp en begeleiden het complete bouwproces.

 

Wensen inventariseren en keuzes maken

Ga je een stal, opslag, bedrijfsgebouw of tweede woning bouwen? Dan beginnen we bij het inventariseren van jouw persoonlijke wensen. Wat wil je bouwen? Waar op je erf? En past het binnen het bouwoppervlak?

Daarnaast moeten je plannen passen binnen de wet- en regelgeving. Zo krijg je te maken met bijvoorbeeld regels omtrent dierenwelzijn en brandveiligheid. Maar ook duurzaamheid, welstand, landschap en stikstof zijn van belang. Ook als je een nieuwbouwproject in het buitengebied gaat realiseren.

En verder: heb je de juiste vergunning en passen jouw plannen binnen het omgevingsplan van je gemeente? Kortom, bij (ver)bouwen heb je deskundige adviseurs nodig die je hierin begeleiden.

Stal bouwen: van ontwerp tot oplevering

De adviseurs van De Omgevingsadviseurs hebben ruime ervaring met het begeleiden en coördineren van diverse bouwtrajecten in het buitengebied. Van ontwerp tot oplevering zijn we betrokken en hebben we de regie.

We houden – indien van toepassing – rekening met de maatlat duurzame veehouderij (MDV) en schakelen zo nodig de specialisten van collega-bedrijven Countus en Subvention in bij financiële, fiscale vraagstukken en kansen op het gebied van subsidies.

 

Advies krijgen?

Samen aan de slag?

Samen aan de slag?

We helpen je keuzes maken en adviseren over zaken op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, vergunningen, juridische zaken en bestemmingsplannen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Jeroen Kamphuis voor een kennismakingsgesprek.

Project Verbeek

2 nieuwe stallen voor pluimveebedrijf

Vanwege stalbranden wilde de pluimveehouder graag op korte termijn 2 nieuwe stallen bouwen.

Onze werkwijze

Jouw vraagstuk vormt de basis van onze aanpak. Op basis daarvan zetten we de expertises in die nodig zijn om jouw doel te behalen. In elke fase van het proces staan we voor je klaar om je te ondersteunen.

Scroll naar boven