‘Ik zorg ervoor dat ondernemers zich kunnen focussen op hun passie’

Femke Nieuwhuis is Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs. Lees meer over haar interesses en functie.

Ik ben Femke Nieuwhuis, Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu. Ik houd me bezig met vergunningaanvragen en het schrijven van onderbouwingen, maar bijvoorbeeld ook met het wijzigen van omgevingsplannen en stikstofberekeningen. En dat allemaal met 1 doel: het helpen van ondernemers. Zij kunnen met de continu veranderende wet- en regelgeving wel een steuntje in de rug gebruiken.

100% passie

Ik vind de milieugerelateerde kant van mijn werk ontzettend interessant. Dat komt vooral omdat ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf. Staluitbreidingen en bijvoorbeeld het rekenen met dieraantallen leeft echt bij mij. Elk vrij moment ben ik tussen de koeien te vinden. Je kan dus wel stellen dat ik 100% van mijn tijd aan mijn passie besteed, in wat voor vorm dan ook.

Dat wens ik ook voor mijn klanten. Het allerliefste zorg ik ervoor dat dat zij zich – net als ik – kunnen focussen op hun eigen passie. Ondernemers hebben het al zwaar genoeg met de wetgeving die voortdurend verandert. De regels worden steeds ingewikkelder en – als je er niet dag in dag uit mee bezig bent zoals wij – is het lastig om alles te overzien.

Is er sprake van onderliggende vergunningen? Hoeveel ammoniak mag je uitstoten? Zijn er emissiearme systemen nodig? Heel graag help ik klanten om hier overzicht in te krijgen. Daarnaast neem ik het schrijven van onderbouwingen en het schakelen met gemeentes en provincies graag voor ze uit handen.

‘Je kan wel stellen dat ik 100% van mijn tijd aan mijn passie besteed’

Doelen bereiken

Ik houd van de adviserende en dienstverlenende rol die ik vervul. Samen met de klant het doel bereiken, of het nu linksom of rechtsom is. Het is zeker geen voorspelbare route, want het gaat vaak anders dan vooraf gedacht. Maar als we het dan uiteindelijk voor elkaar krijgen, is dat een extra motivatie voor de toekomst.

Neem contact met mij op

Wil jij je bedrijf uitbreiden of heb je andere ontwikkelplannen? Ik help graag met uitzoeken wat er mogelijk is. Keertje sparren? Neem gerust contact met mij op.

Scroll naar boven