‘Ik geef niet op, maar pak juist door’

Karlijn Waaijman is Adviseur Ruimtelijke Ordening en Milieu bij De Omgevingsadviseurs. Lees meer over haar rol en expertise.

Ik ben Karlijn Waaijman, adviseur op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Vanuit deze rol begeleid ik ondernemers bij vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en help ik ze hun bedrijf en locatie toekomstbestendig te maken.

Passie voor de agrarische sector

Van jongs af aan heb ik al een passie voor het buitengebied en de agrarische sector. Ik ben opgegroeid op een melkveebedrijf en studeerde agrarische bedrijfskunde. Voor mijn afstudeerstage kwam ik terecht bij Countus en van daaruit groeide ik door naar adviseur Ruimtelijke Ordening & Milieu bij De Omgevingsadviseurs.

De afgelopen jaren heb ik veel bedrijven uit verschillende sectoren geholpen bij bedrijfsontwikkeling en locatievraagstukken. De ondernemers in het buitengebied zijn nuchter, eerlijk en zeggen waar het op staat. Daar voel ik me fijn bij. Samen om tafel om te bespreken wat iemand wil en hoe we dat traject kunnen aangaan, daar haal ik veel voldoening uit.

‘Regels wijzigen continu, dat is voor ondernemers niet bij te benen.’

Jouw wensen voor elkaar krijgen

Wordt een situatie te complex voor jou als ondernemer? Dan komen wij als adviseurs om de hoek kijken. Als je bijvoorbeeld wilt uitbreiden of je activiteiten wil veranderen, krijg je met verschillende wetten en regels te maken. En die wijzigen ook nog eens continu. Voor ondernemers is dat gewoonweg niet bij te benen. Op basis van wat jij voor ogen hebt, adviseer ik je over hoe we jouw ideeën binnen de wet- en regelgeving voor elkaar gaan krijgen.

Dat betekent dat ik ook veel contact heb met bijvoorbeeld de gemeente en de provincie. Wordt een vergunning niet direct verleend of een omgevingsplanwijziging niet vastgesteld? Dan geef ik niet op, maar pak ik juist door. Dan ga ik het gesprek met ze aan en overleg ik over hoe we bepaalde zaken wél geregeld kunnen krijgen. We vechten voor onze klanten. Zo proberen we uit elk project en elke procedure het maximale te halen.

Neem contact met mij op

Heb je uitbreidingsplannen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw locatie? Dan help ik je graag. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.

Scroll naar boven