Akkerbouw en tuinbouw

Hoe schakel je als ondernemer in de akkerbouw en tuinbouw om naar een duurzame bedrijfsvoering? We vertellen je wat er mogelijk is.

Aandacht voor de bodem

Voor ondernemers binnen de akkerbouw en tuinbouw is één ding van groot belang: de bodem. Als akkerbouwer sta je vanwege onder meer bodemuitputting voor de uitdaging om te schakelen naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Het is daarom belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn van jouw locatie om je bedrijf toekomstbestendig te maken én houden.

Project Slangenbeek

Realisatie waterbassin

Om zijn bedrijf verder te kunnen uitbreiden, wilde eigenaar Hans Engberink een tweede waterbassin laten aanleggen voor bewatering.

Veranderde activiteiten

De akkerbouw- en tuinbouwsector zijn continu in ontwikkeling. Een alternatief voor schaalvergroting is bijvoorbeeld de omschakeling naar biologische productie. Ook kun je uitbreiden met een recreatie- of zorgtak of met bijvoorbeeld een stal voor vleeskuikens of geiten.

Bouwvlak vergroten

Wil je je bouwvlak vergroten? Dan komt in de meeste gevallen het bestemmingsplan om de hoek kijken. Daarnaast heb je bij veranderende activiteiten vaak andere meldingen of vergunningen nodig om te voldoen aan de wet- en regelgeving. En ga je bouwen op je erf? Ook dat vraagt om de juiste vergunningen, goede bouwontwerpen en een strakke bouwplanning. De Omgevingsadviseurs helpt je verder.

Wat is er mogelijk op jouw locatie?

Het buitengebied verandert. Je ziet er niet meer alleen agrarische, maar ook steeds meer bouw-, recreatie- en zorginitiatieven. Wat is er mogelijk op jouw locatie? Onze adviseurs voorzien je van waardevol advies voor jouw sector.

Wij werken onder andere voor deze bedrijven

Je locatie is essentieel voor je onderneming. Daarom is De Omgevingsadviseurs er voor ondernemers en initiatiefnemers in het buitengebied. Voor doorpakkers en veranderaars die vooruitkijken en verder willen. Als gespecialiseerd adviesbureau helpen we hen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Heb je vragen?

Ben jij ondernemer in de akkerbouw of tuinbouw? Dan helpen we je graag bij toekomstbestendig en succesvol ondernemen. Neem geheel vrijblijvend contact op met Karlijn Waaijman voor een kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven