Intensieve veehouderij

Hoe speel je als varkenshouderij, pluimveehouderij, geitenhouderij of vleeskalverhouderij in op de veranderende wet- en regelgeving?

Stevige uitdagingen

Veranderde wetgeving. Strengere eisen. Dierenwelzijn en volksgezondheid. En een steeds kritischer wordende consument. Als ondernemer in de intensieve veehouderij sta je voor stevige uitdagingen. Om toekomstbestendig te zijn en blijven, is het zaak om je bedrijf en locatie goed op orde te hebben. En vooral ook goed vooruit te kijken.

Project Verbeek

2 nieuwe stallen voor pluimveebedrijf

Vanwege stalbranden wilde de pluimveehouder graag op korte termijn 2 nieuwe stallen bouwen.

Strengere eisen

De eisen voor de intensieve veehouderij worden steeds strenger. Heb je een varkenshouderij, pluimveehouderij, geitenhouderij of vleeskalverhouderij? Dan heb je te maken met regels omtrent onder andere ammoniak, geur, stikstof, geluid, fijnstof, brandveiligheid, energie en dierenwelzijn.

Daarnaast wordt de maatschappij steeds kritischer. De keuzes die je maakt, zijn daarom niet alleen van invloed op jouw onderneming, maar ook op de omgeving. Hoe houd je de balans tussen jouw bedrijfsdoelstellingen en dat wat de overheid, de consument en de maatschappij van je vragen?

Toekomstbestendig

Het wordt complexer om een langetermijnplanning te maken. Want de regels die nu gelden, kunnen volgend jaar weer anders zijn. Om toekomstbestendig te zijn en blijven, is het dus zaak om goed te weten waar je naartoe wilt en wat je nodig hebt om dat te bereiken. Denk aan de juiste vergunningen, of de wijziging van het bestemmingsplan. Dat is waar de adviseurs van De Omgevingsadviseurs je in bijstaan.

Wat is er mogelijk op jouw locatie?

Het buitengebied verandert. Je ziet er niet meer alleen agrarische, maar ook steeds meer bouw-, recreatie- en zorginitiatieven. Wat is er mogelijk op jouw locatie? Onze adviseurs voorzien je van waardevol advies voor jouw sector.

Je locatie is essentieel voor je onderneming. Daarom is De Omgevingsadviseurs er voor ondernemers en initiatiefnemers in het buitengebied. Voor doorpakkers en veranderaars die vooruitkijken en verder willen. Als gespecialiseerd adviesbureau helpen we hen op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Heb je vragen?

Heb jij een intensief veehouderijbedrijf? Dan helpen we je graag verder. Neem geheel vrijblijvend contact op met Karlijn Waaijman voor een kennismakingsgesprek.

Scroll naar boven